En el canviant panorama dels pagaments B2B dins del sector turístic, l’automatització, la seguretat i l’adaptació a les noves realitats estan donant forma a les tendències més significatives per als pròxims mesos. Hem parlat amb diversos experts de la indústria per a saber què podem esperar a curt i mitjà termini.
Automatització i simplificació de processos de cobrament
Segons Pol Payet, Hotels & Tourism eCommerce BDM de Comercia Global Payments, existeix una creixent demanda per part dels proveïdors turístics d’automatitzar els processos de cobrament i conciliació, especialment amb l’ús de targetes de crèdit virtuals. Pol destaca que, si bé aquest mètode ofereix seguretat en els cobraments, també implica una càrrega administrativa addicional. Per aquest motiu, les solucions que facilitin el processament automàtic de targetes seran claus en els pròxims mesos i anys, alliberant així els proveïdors de tasques tedioses i propenses a errors que no aporten valor.
En aquest sentit, Payet també esmenta l’emergent tendència en l’orquestració de cobraments. Ja hi ha moltes empreses que gestionen múltiples entitats adquirents i proveïdors de serveis de pagament per a optimitzar costos i assegurar la continuïtat del servei. Aviat veurem com aquesta tecnologia, inicialment adoptada per grans empreses, es farà extensible entre clients de menor dimensió.
Adaptació i flexibilitat
Severin Gerstenkorn, Strategy Manager de Pliant, destaca que moltes empreses turístiques estan concentrant esforços en l’automatització i millora dels seus processos per a enfortir la seva resiliència enfront de futures crisis. Segons Gerstenkorn, la capacitat d’automatitzar pagaments no sols millora l’eficiència, sinó que també augmenta la capacitat d’adaptació del sector.
Gerstenkorn també assenyala que, a causa de l’entorn financer canviant, moltes agències de viatges busquen línies de crèdit més accessibles. L’optimització del fons de maniobra es torna crucial, i les empreses recorren a proveïdors de targetes de crèdit virtuals (VCC) i bancs a la recerca de solucions financeres atractives.
En aquest sentit, amb l’augment de viatgers internacionals, la implementació de solucions de canvi de divises està en alça. Les empreses turístiques estan buscant opcions per a intercanviar i cobrir divises de manera eficient, la qual cosa marca una tendència important per a l’any vinent.
Diversificació en mètodes de pagament
Per part seva, Maria Sellar, General Manager Travel Solutions en Terrapay, destaca la importància de diversificar els mètodes de pagament. En un entorn on alguns proveïdors turístics no accepten targetes virtuals, les transferències bancàries es tornen essencials. En aquest sentit, Terrapay ofereix solucions globals de pagaments sense fronteres, facilitant transaccions internacionals de manera eficient.
Finalment, Jens Jacobsen, Head of Account Development de Pax2Pay, emfatitza la importància de la transparència i la varietat en les opcions de pagament. Per a les empreses turístiques, la comunicació clara sobre les raons darrere de l’elecció de mètodes de pagament i l’oferta de divises són clau per a construir relacions sòlides entre les parts.
La importància del canal de pagaments
Amb l’objectiu de garantir l’automatització, la diversificació, la transparència i, sobretot, la innovació, Voxel va crear, fa anys, Bavel Pay, el primer payment manager de la indústria que crea un canal específic de pagaments, diferenciat del canal de reserves.
Bavel Pay ofereix un ampli ecosistema de proveïdors de serveis de pagament i serveis de valor afegit a través d’una sola connexió amb l’objectiu d’automatitzar tots els processos de back-office i consolidar totes les dades i documents en una sola plataforma tecnològica.
En resum, el sector turístic està evolucionant cap a una major automatització, diversificació i transparència en els pagaments B2B. Les empreses que adoptin aquestes tendències estaran més ben posicionades per a enfrontar els desafiaments futurs i capitalitzar les oportunitats emergents en els pròxims anys.