L’entrada en vigor de la directiva europea 2014/55/UE és imminent i encara hi ha països que estan ultimant les seves lleis. Grècia ha sigut l’últim en posar-se les piles. Tot i que hi havia rumors que Grècia podia ser el següent país a implementar la factura electrònica obligatòria per a tots els escenaris, seguint el model italià, la realitat és que la legislació del país hel·lè encara està endarrerida. El govern grec ha hagut de posposar l’obligatorietat de la factura electrònica a nivell governamental a través d’un projecte de llei. D’aquesta manera, Grècia s’ha convertit en l’últim país europeu en començar a legislar en facturació electrònica.
El llarg camí cap a la factura electrònica: objectiu 2020
L’any 2017, Grècia va començar a treballar en la implementació de la factura electrònica. Primer, va crear l’”Interoperable eInvoicing in Greece Programme”. Seguidament, va llençar un sistema propi per intercanviar documents electrònics amb les institucions públiques anomenat ESIDIS. Tot i així, sempre ha mantingut l’ús voluntari d’aquests sistemes d’intercanvi de documents empresa-govern-empresa. Ara, el govern grec segueix treballant amb un sistema més complet, que permeti no només l’intercanvi de factures electròniques, sinó també l’aprovació i pagament d’aquestes factures.
Tot i les prometedores iniciatives, la realitat és que no va ser fins a l’Octubre de l’any 2018 que Grècia va decretar una llei per regular la facturació electrònica B2G, convertint-se en l’últim país de la Unió Europea en fer-ho. Així, l’intercanvi de la factura electrònica B2G serà obligatòria a Grècia a partir del 2020.
Quan queda menys d’un mes perquè entri en vigor la directiva europea 2014/55/UE, tots els països ja tenen la seva pròpia regulació i una data oficial d’inici de l’obligatorietat d’utilitzar la factura electrònica a l’entorn públic.
En el mapa legislatiu de la facturació electrònica elaborat per Voxel Group podràs consultar la legislació vigent de cada país i estar al corrent de totes les novetats.