L’entrada en vigor de la factura electrònica a França es retarda.
La Direction Générale des Finances Publiquis (DGFiP) va aprovar a finals del 2020 la Llei de Pressupostos. En ella, el govern va establir l’obligació d’usar la factura electrònica a França en l’entorn B2B el 2023.
Gradualment, França ha anat publicant detalls sobre aquest model de facturació. Un dels més rellevants és el model que usarà el país. Es tracta d’un model clearance en el qual les empreses s’han de comunicar en temps real amb la hisenda del país.
Per a les companyies, això suposa una adaptació tècnica que comporta inversió de recursos i temps.
És per això que la DGFiP ha decidit donar més temps a les empreses franceses i modificar el calendari inicial d’implantació de la factura electrònica.
Noves dates per a l’obligatorietat
El nou calendari per a implementar la factura electrònica a França queda de la següent manera:
- Grans empreses: 1 de juliol del 2024. Entenent com a gran empresa aquella que té més de 5.000 treballadors i un volum de negoci superior a 1.5000 milions d’euros.
- Empreses mitjanes: 1 de gener del 2025.
- Empreses petites: 1 de gener del 2026. Entenent com a petita empresa aquella que té menys de 250 treballadors i un volum de negoci inferior als 50 milions d’euros.
Així, el govern francès ha donat 1 any de marge més per a adaptar-se a l’obligatorietat.
Nou sistema d’informe electrònic
Paral·lelament a la implantació de la factura electrònica a França, la DGFiP ha establert un nou sistema de e-Reporting. En l’informe electrònic, les empreses han d’informar de les seves transaccions periòdicament a l’autoritat fiscal corresponent.
Aquest nou sistema està dissenyat per a les empreses que realitzin transaccions internacionals, tant en l’àmbit B2C com en el B2B.
Així, la majoria d’empreses hauran d’enviar aquest informe en un termini de 4 dies a partir de la finalització de la setmana. Les companyies que tributin sota un règim d’impostos especial hauran de presentar l’e-report mensualment.
El calendari per a la implementació de l’informe electrònic és el mateix que el calendari per a implementar la factura electrònica.
Com adapto la meva empresa a tots aquests canvis
Adaptar-se a tots els canvis i requeriments tècnics que exigeix l’ús de la facturació electrònica pot ser un repte per a moltes empreses. Per això, moltes companyies es recolzen en l’experiència d’un partner per a fer tota la transició.
Voxel desenvolupa solucions de digitalització de la cadena de valor. baVel és la plataforma líder de facturació electrònica a la indústria turística. Actualment la xarxa baVel compta amb més de 50.000 hotels i 1000 tour-operadors i agències de viatge en 100 països, i gestiona més de 90 milions de factures electròniques a l’any.
Si vols que saber com podem ajudar-te, escriu-nos a [email protected] i un dels nostres experts es posarà en contacte amb tu.