La gestió eficient dels estocs és vital en el sector de la restauració i hostaleria, i no obstant això, fins fa poc continuava sent un dels principals reptes de la indústria. Com demostrava un estudi publicat per Storyous el 2018, la majoria de solucions de gestió d’estocs implantades en les empreses de restauració espanyoles gairabé no havien estat actualitzades en els últims 20 anys, i això impedia que la innovació tecnològica realment es traduís en avantatges competitius.
Dos anys després, hem vist com la digitalització s’ha posicionat com una de les principals palanques per a sortir reforçats de la crisi, i així ho explicaven representants d’empreses líders en el sector en un article anterior sobre les tendències que veurem enguany en l’hostaleria, la restauració i la distribució.
Per sort, són moltes les companyies que ja han apostat per les últimes innovacions tecnològiques per a millorar la gestió dels seus estocs i els processos derivats. A continuació veurem alguns dels reptes als quals s’han enfrontat restaurants, hotels i altres empreses del sector, com els han solucionat i quins resultats han obtingut en relació a la digitalització de la gestió d’estoc.
Gestió d’estocs: reptes, solucions i beneficis
Un dels principals reptes als quals s’enfronten els negocis quan parlem de gestió d’estocs és el control d’aquests: gestionar l’entrada de gènere i bregar amb la documentació associada (albarans, comandes), així com solucionar les possibles discrepàncies que puguin sorgir en el procés.
La recepció manual de les noves mercaderies era un dels principals problemes que va voler abordar UDON abans de digitalitzar el procés. “Els treballadors dels establiments havien de revisar i donar d’alta les noves mercaderies manualment i a partir de l’albarà en paper, un procés que, a més de requerir temps, derivava en errors i incidències causant contratemps en el dia a dia dels restaurants”, expliquen des de la cadena de restauració asiàtica.
Per a solucionar aquests contratemps, UDON va digitalitzar l’emissió de comandes i la recepció d’albarans i factures amb baVel. Amb totes aquestes transaccions 100% digitalitzades, van poder digitalitzar i automatitzar fàcilment la gestió de l’estoc a través d’un portal propi.
Troba tota la informació sobre la gestió automatitzada de l’estoc als restaurants UDON aquí.
Una cosa similar va implantar Selenta, que gràcies a la combinació de tres partners tecnològics – baVel, SAP i MOBBA – evita fins i tot les discrepàncies en les devolucions de mercaderies, que es fan en temps real. Així digitalitza el seu procés d’ aprovisionament Selenta Group.
Pel seu costat, Sighore-ICS, una empresa que ofereix solucions informàtiques per a l’hostaleria i la restauració des de fa més de 25 anys, ha observat que la mala gestió dels albarans té una repercussió directa en el control de les matèries primeres de restaurants i hotels. Aquesta mala gestió pot tenir un impacte de fins al 4% en el cost del producte final, que en aquests sectors pot arribar a suposar tenir beneficis o no tenir-los.
Amb l’objectiu d’oferir una solució per a tots els seus clients, Sighore s’ha aliat amb baVel per a aconseguir un front i back office 100% digitalitzat. A més d’un control exhaustiu dels seus estocs, s’ha observat que gràcies a la tecnologia les empreses poden arribar a registrar un estalvi de fins al 8% del seu volum de compres.
El control de referències, també important
En empreses amb un alt volum de productes, l’equivalència manual de referències és un element distorsionador per a gestionar eficientment els estocs. És el cas de Dino, una distribuïdora de productes i articles de neteja, higiene i manteniment industrial formada per 26 franquiciats independents que operen en diferents parts d’Espanya. Abans d’abordar un projecte de digitalització, el seu equip havia de fer un treball manual d’equivalència de més de 4000 referències que a més de temps, també els suposava errors i discrepàncies.
Després de digitalitzar la comunicació entre client – distribuïdora – franquiciat amb comanda, albarà i factura a través de baVel, Dino no sols va aconseguir automatitzar el treball manual, sinó que a més ara pot realitzar anàlisis exhaustives del pes de cada client, per a la posterior negociació de preus. Coneix tots els detalls de la digitalització de la cadena d’aprovisionament de la distribuïdora Dino i els seus franquiciats aquí.
Solucions modulars per a digitalitzar la teva back office
La gestió d’estocs és només una part de tota la cadena de valor. Altres processos que solen ser manuals i fruit d’ineficiències i inoperàncies són les comandes, escandalls, facturació (emissió, recepció, conciliació…), fluxos d’aprovació de factures internes, pagaments electrònics, connexió amb les administracions públiques…
baVel és una solució tecnològica que ofereix una digitalització 100% del back office dels negocis de restauració a través de solucions modulars que s’adapten a la realitat de cada negoci.
Si vols saber com podem ajudar-te a digitalitzar el teu negoci, contacta amb nosaltres en [email protected]