• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    En un avanç significatiu cap a la modernització de la seva infraestructura fiscal, Madagascar està en procés de desenvolupar un sistema centralitzat de facturació electrònica, amb una possible implementació el 2025. Aquesta iniciativa forma part de la recent modificació a la Llei de Finances del país, que incorpora la creació d’una plataforma d’e-facturació destinada a la gestió estructurada de les factures d’IVA.

    Objectius del projecte

    El nou sistema de facturació electrònica a Madagascar busca:

    • Verificar els ingressos fiscals existents. La plataforma permetrà una revisió més precisa i eficient dels ingressos fiscals, assegurant que les dades siguin exactes i estiguin actualitzats.
    • Eliminar el frau en les transaccions. En comptar amb un sistema centralitzat, s’espera reduir significativament les possibilitats de frau en les transaccions, garantint una major transparència i precisió en el registre de les factures.
    • Reduir els costos de compliment. Tant per als contribuents com per a la “Direction Générale des Impôts” (DGI), el nou sistema està dissenyat per a fomentar l’estalvi de totes dues parts.

    Perspectives d’implementació

    Si bé encara no s’ha fixat una data exacta per a l’aplicació del sistema, l’horitzó més probable per a la seva implementació és l’any 2025. La introducció d’aquesta plataforma representa un pas important cap a la digitalització i millora de l’eficiència en l’administració fiscal del país.

    El desenvolupament d’aquest sistema centralitzat no sols facilitarà la tasca de les autoritats fiscals, sinó que també proporcionarà als contribuents una eina moderna i efectiva per a la gestió de les seves obligacions fiscals. Aquest projecte és part d’un esforç més ampli per part del govern malgaix per a optimitzar el seu sistema de recaptació d’impostos i garantir una major integritat en el procés fiscal.

    Amb aquests avenços, Madagascar s’alinea amb les tendències globals cap a la digitalització fiscal, esperant obtenir beneficis substancials en termes de transparència, eficiència i reducció de costos. La comunitat empresarial i els contribuents han de preparar-se per a adaptar-se a aquests canvis i aprofitar les oportunitats que la nova plataforma oferirà.