• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El Ministeri d’Hisenda alemany (BMF) ha publicat l’esborrany de llei sobre el mandat alemany de facturació electrònica, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2025. Aquest document conté una guia que detalla els canvis normatius introduïts per la Llei d’Oportunitats de Creixement (Wachstumschansengesetz) i indicacions pràctiques per a les empreses a Alemanya.

    Aspectes fonamentals de la guia

    A partir de l’1 de gener de 2025, les empreses hauran de ser capaces de rebre factures electròniques que compleixin amb la norma EN 16931. Al principi, bastarà amb proporcionar una adreça de correu electrònic per a complir amb aquest requisit, encara que també podran utilitzar altres mètodes de distribució per a rebre les factures electròniques.

    L’obligació d’emetre factures electròniques s’implementarà de manera gradual durant 2027 i 2028, la qual cosa permetrà a les empreses adaptar-se progressivament als nous requisits.

    Les factures hauran de distribuir-se electrònicament, ja sigui per e-mail, descàrrega o interfície. No serà legal emmagatzemar la factura en un hardware i enviar-la físicament per a la seva descàrrega.

    Orientacions pràctiques

    La guia inclou indicacions respecte a l‘emmagatzematge adequat de les factures electròniques. També aclareix els procediments per a la deducció de l’IVA suportat en factures electròniques, proporcionant a les empreses la informació necessària per a gestionar correctament les seves obligacions fiscals.

    En aquest sentit, si un client es nega a acceptar una factura electrònica o no pot rebre-la, l’esborrany indica que no té dret a una factura alternativa. Les obligacions del proveïdor en matèria d’IVA es consideraran complertes, independentment de l’acceptació del client.

    El document definitiu es publicarà en el quart trimestre de 2024, donant a les empreses temps per a preparar-se i assegurar-se que els seus sistemes i processos compleixen amb les noves regulacions.

    Aquest mandat representa un avanç significatiu cap a la digitalització i modernització dels processos fiscals a Alemanya. Les empreses han d’adaptar-se a aquests canvis per a assegurar el compliment normatiu i aprofitar les oportunitats que la facturació electrònica ofereix per a millorar l’eficiència i reduir els costos operatius.