• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    A Voxel tenim el propòsit de ser un lloc on les persones puguin créixer tant a nivell laboral com personal, el que anomenem Great Places to Grow. En aquest sentit, el foment de l’autoconeixement i la consciència són elements que poden impactar o estan relacionats, precisament, amb el desenvolupament de les persones.

    Així mateix, el 12 de juliol va ser un dia especial per a aprofundir en aquest tema. D’una banda, durant la Trimestral o esdeveniment intern on compartim els resultats dels equips i nous reptes, vam tenir una xerrada del monjo budista Shoukei Matsumoto. I, d’altra banda, vam acabar la jornada participant al Festival de la Consciència.

    Qui és Shoukei Matsumoto?

    Shoukei Matsumoto va néixer al Japó i, al contrari de la majoria de monjos, ell no provenia d’una família budista. De fet, va estudiar filosofia a la Universitat de Tòquio i, degut al seu interès en el budisme i els temples, després de graduar-se es va unir al temple Komyoji. Més tard, va completar un MBA a l’Escola de Negocis de l’Índia i va fundar una escola de gestió de temples per a monjos i sacerdots budistes.

    Va ser nomenat membre de Joves Líders Globals del Fòrum Econòmic Mundial (2013) i és autor de diversos llibres com “La guia del monjo per a una casa i ment netes”, traduït a 18 idiomes. En l’actualitat és cofundador i president de Interbeing, una empresa que promou l’alineació de les persones i les empreses a través de la consciència per a treure el millor d’elles.

    Quins temes vam debatre a la seva sessió?

    Durant la xerrada, els Voxelians li van preguntar a Shoukei la forma com ell ajuda a les empreses, quin és el secret de la felicitat o quines qualitats personals creu que són essencials.

    “Per a mi, les empreses són monestirs per a l’auto-cultivació i la consciència” va comentar el monjo budista. Va afegir que, el fet d’haver estudiat com s’estructuren i funcionen tant les empreses com els monestirs, l’havia fet entendre que no difereixen tant com sembla. Ambdues són llocs en els quals un mateix pot créixer i aprendre d’un/a mateix/a i del col·lectiu.

    Shoukei Matsumoto a Voxel

    Shoukei va expressar que “La felicitat consisteix en gaudir de la vida, i no en aconseguir propòsits. Tenir propòsits és sinònim de no aconseguir-los ara mateix”. Va assenyalar que la felicitat és diferent per a cada persona i es basa a entendre qui ets i mirar cap a dins (i la consciència té a veure amb això).

    Quant als atributs personals, va destacar la generositat. “Si vols ser altruista amb algú, no has de pensar-hi al respecte. Hauries de ser altruista sense ser conscient que ho ets” va concloure.

    Després de tot un matí de reflexions i informació, ens vam dirigir al Festival de la Consciència.

    Què és el Festival de la Consiència?

    Voxel és una de les empreses organitzadores i impulsores del Festival de la Consciència (FoC). Es tracta d’un esdeveniment internacional sense ànim de lucre, basat a Barcelona, gestionat de manera col·laborativa per més de 60 organitzacions.

    El FoC reuneix líders d’opinió per a explorar la consciència des de diferents perspectives com la científica, espiritual, empresarial, educativa i cultural, a través de tallers, activitats i experiències.

    El Festival va ocupar tot el cap de setmana, i alguns Voxelians van participar com a voluntaris/àries, com a participants o en totes dues modalitats. “L’esdeveniment és una experiència sorprenentment enriquidora que crea un sentiment espectacular de comunitat” van comentar alguns companys i companyes.